Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

ΠΑΛΙΑ  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ
ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  http://www.ithacanews.gr
 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΠΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΠΟΡΟ,,ΑΠΟ ΠΡΟΝΗΣΟ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΩΝ,
http://porosnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_94.html
 ΚΑΙ  ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ITHACANEWS, ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ  ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΥΠΟΦΕΡΕΙ  ΜΕ ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ!

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013


ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΦΕΤΟΣ  ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΝΗΣΟΥ  ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ  ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ
ΝΕΑ  ΓΡΑΜΜΗ  ΓΙΑ ΠΟΡΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ!

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ  ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ!
30 Δεκ 2011
Δείτε το ημερολόγιο του Πρόνησου στον Σύνδεσμο Ε Δ Ω. Ας θυμηθούμε Ομως και το πολύ καλό περσινό ημερολόγιο του Πολιτιστικολυ συλλόγου Τζαννάτων , με το μεγάλο φετινό θέμα!! (Ισώς το είχαν προβλέψει!!!) Ας κάνω και ...
http://pronoikefalonias.blogspot.com/

Ας  θυμηθούμε  Ομως   και  το πολύ καλό   ημερολόγιο  του Πολιτιστικολυ συλλόγου  Τζαννάτων ,  με το  μεγάλο  φετινό  θέμα!!

  (Ισώς  το είχαν προβλέψει!!!)

Ας  κάνω και  έγώ μια δική μου  μακρά  πρόβλεψη ,!!  

Η  ιστορία   θα έχει  φυσικά  και  συνέχεια.

Τα  παιδιά μας  είναι  τυχερά και    μπορεί να το εκμεταλευτούν.













ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΚΑΙΝΑΣ , ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΝΗΣΟΥ
21 Δεκ 2011
Αξίζουν συνχαρητήρια της πρωτοβουλιάς του πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΟΝΗΣΟΣ, να αφιερώσουν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ στα 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (1992 - 2012). της πολυμελούς επιστημονικής Ομάδας υπό την αιγίδα του ...
 Από τα αρχαία χρόνια, είχε προκύψει το πρόβλημα της μεταφοράς επιβατών, προϊόντων και γενικότερα της άμεσης επικοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, καθώς και με άλλα νησιά. Λύση σε αυτό το πρόβλημα, έδωσε -κυρίως σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, όπως και στην περίπτωσή μας- η κατασκευή ασφαλών και αξιόπιστων πλοίων, τα οποία μπορούσαν να μεταφέρουν μόνο επιβάτες αρχικά και οχήματα αργότερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως γίνεται αντιληπτό, κάνοντας μία «παρέκβαση» κατά τον Ηρόδοτο, μετά τα δύο πρώτα μέρη από την «Κεφαλονίτικη Πτυχή της Ελληνικής Ναυτιλίας στο Πέρασμα των Αιώνων» σε αυτή τη δοκιμή, θα ασχοληθούμε με τα καράβια της Κεφαλονιάς των τελευταίων χρόνων. Στο επόμενο άρθρο μας, ευελπιστούμε πως θα καταφέρουμε να δημοσιεύσουμε το τρίτο μέρος της παραπάνω σειράς. Όπως όλα τα νησιά, έτσι και η Κεφαλονιά, πριν από πολλά χρόνια δεν είχε πολλά αυτοκίνητα ή φορτηγά, τα οποία έπρεπε να πηγαινοέρχονται με ΕΓ/ΟΓ προς Πάτρα, Κυλλήνη ή Αστακό για μεταφορά προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου