Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΕ ΠΟΡΟ

Ο σύλλογος τριτέκνων ανακοινώνει ότι την Τρίτη 20/6/2017 από τις 09:00-13:00 π.μ θα διανέμει φρούτα σε όλες τις τρίτεκνες οικογένειες.Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι όπως προσέλθουν για την παραλαβή αυστηρά με τις θεωρημένες κάρτες τους.
Η προεδρος                    Η γραμματεας
Γαλακτερού Μαρία           Μακροπούλου Χριστίνα



Triteknoi Kefalonias
θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τα μαγαζιά του πόρου που μπήκαν στην εκπτωτική λίστα
οποροπωλείο ¨το μανάβικο του Ρασσιά¨ με 10%
κρεοπωλείο-παντοπωλείο Σολωμός με 10%
¨Τοτολινο¨ρεστοράν-καφέ με 10%
bookstore βιβλιοπωλείο με χαρτικα 10% και βιβλία 5%-10%
¨fotis family: ψησταριά κεντρική πλατεία πόρου με 20%
παντα με την επίδειξη θεωρημένης κάρτας!!!!!!
επισής μέσω Κεπ οι τριτεκνοι δικαιουνται και μειωση στο λογ. Ρευματος στην Δεη.
Ρωτηστε  στο ΚΕΠ της  περιοχής  σας
 και  μια αναδημοσίευση αναρτησης με παροχες:



Παροχές Τριτέκνων


Τι δικαιούμαστε ως γονείς με τρία παιδιά – Τα 31 προνόμια που ισχύουν μέχρι σήμερα
Οι παροχές των τριτέκνων

Τριάντα μια είναι συνολικά οι παροχές, μέτρα και υποστηρικτικές δράσεις, που υπάρχουν προς το παρόν για τις τρίτεκνες οικογένειες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη πλήρη εξομοίωση με τα προνόμια των πολυτέκνων, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η Κυβέρνηση. Επειδή είναι πάρα πολλοί όλοι αυτοί που δεν γνωρίζουν τι δικαιούνται, σας παρουσιάζουμε τις 31 παροχές που μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι ανήκουν στην ειδική αυτή κατηγορία και τις οποίες δημοσίευσε προ καιρού η εφημερίδα «Απογευματική της Κυριακής» στηριζόμενη σε υλικό που της προσκόμισε ο διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.
Οι παροχές που δικαιούμαστε ως οι τρίτεκνοι είναι οι ακόλουθες:
1. ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗ 1500 ΕΥΡΩ σε πέντε δόσειςΧορηγείται στη μητέρα που έχει αποκτήσει από το 2006 και μετά τρίτο παιδί ή παιδί πέραν του τρίτου, ανεξαρτήτως από κάθε άλλο επίδομα, μισθό, σύνταξη ή αμοιβή. Το ποσό απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου.
2. ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣΣτη μητέρα που έχει ή αποκτά 3 τέκνα χορηγείται από 1-1-2008 μηνιαίο επίδομα 42,70 το μήνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Εκτιμάται ότι περίπου 180.000 οικογένειες λαμβάνουν αυτό το επίδομα.

3. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Αγρότισσες ασφαλισμένες του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής εισφορών υπέρ του ΟΓΑ για τους κλάδους σύνταξης, ασθένειας και για το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας, επί ένα έτος για κάθε τέκνο που αποκτούν πλέον του ενός.
4. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Οι τρίτεκνες οικογένειες εντάσσονται στο ποσοστό 3 εκ του συνολικού 8% επί του συνόλου των προσλήψεων που πραγματοποιούν επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, εφόσον απασχολούν προσωπικό πάνω από 50 άτομα και δεν εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους αρνητικό αποτέλεσμα.
5. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Στις επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, με εξαίρεση όσων εμφανίσουν στους ισολογισμούς τους αρνητικό αποτέλεσμα στις δύο αμέσως προηγούμενες από το έτος προκήρυξης χρήσεις, το υφιστάμενο ποσοστό 8% για τις προστατευμένες κατηγορίες προσώπων επί του συνόλου των προσλήψεων αυξάνεται σε 10%. Η διαφορά του 2% αφορά στις τρίτεκνες οικογένειες.
6. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΝΠΔΔ και ΟΤΑ
Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ υποχρεούνται να διορίζουν ή να προσλαμβάνουν προστατευόμενα πρόσωπα σε θέσεις που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου των προς προκήρυξη θέσεων του οικείου φορέα. Στο ποσοστό αυτό υπάγονται γονείς 3 παιδιών και ένα από τα 3 τέκνα.
7. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ
Από το 2006 οι τρίτεκνοι εντάχθηκαν στο ειδικό πρόγραμμα πολυτέκνων και δικαιούνται άτοκο δάνειο αυστοστέγασης, προερχόμενο εξ ολοκλήρου από κεφάλαια του ΟΕΚ, εξοφλητέο σε 25 χρόνια σε τετραμηνιαίες ισόποσες άτοκες δόσεις με περίοδο χάριτος 2 χρόνια για την περίπτωση ανέγερσης κατοικία, ενός χρόνου για την περίπτωση αγοράς ημιτελούς κατοικίας και 8 μηνών για την περίπτωση αγοράς έτοιμης κατοικίας.
8. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
Στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας επιδοτεί το ενοίκιο των οικογενειών με τρία παιδιά. Το ποσό επιδότησης ενοικίου αναπροσαρμόζεται με υπουργικές αποφάσεις.
9. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση εισφορών.
Στους ασφαλισμένους των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην του ΟΓΑ, αναγνωρίζετε πλασματικός χρόνος για κάθε παιδί που αποκτούν από 1-1-2000 και εφεξής, ο οποίος ανέρχεται σε 1 έτος ή 300 ημέρες ασφάλισης για το πρώτο παιδί και 2 έτη ή 600 ημέρες ασφάλισης για κάθε επόμενο παιδί και μέχρι το τρίτο. Το ποσό για την εξαγορά του αναγνωριζόμενου χρόνου βαρύνει τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης μειώνονται κατά 50% κατά το δωδεκάμηνο απασχόλησης που ακολουθεί το μήνα τοκετού. Για τους κλάδους κύριας σύνταξης αυτοαπασχολουμένων που προβλέπει καταβολή μειωμένων εισφορών από άλλη αιτία, ισχύει το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης.
10. ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΔΕΛΤΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας παρέχει δελτία κοινωνικού τουρισμού και θεαμάτων κάθε χρόνο στους γονείς και τα τέκνα οικογενειών με 3 παιδιά.
11. ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα προτίμησης στις λαϊκές κατοικίες που διαθέτει το κράτος, οι ΟΤΑ και κάθε άλλο αρμόδιο νομικό πρόσωπο. Καθιερώνεται ένα καθεστώς μοριοδότησης για τρίτεκνες οικογένειες.
12. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Οι γονείς με τρία παιδιά από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους δικαιούνται να παραλαμβάνουν επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 2.000 κυβικά με απαλλαγή 100% από το τέλος ταξινόμησης από το 2008 και στο εξής. Για τα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών το ποσοστό απαλλαγής είναι 50%. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ ο ΦΠΑ καταβάλλεται κανονικά.
13. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ
Το ύψος του αφορολόγητου ποσού για το 2008 σε οικογένειες με τρία παιδιά ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.
14. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΥπάρχει αναλογικότητα του μέτρου βάσει του αριθμού των τέκνων. Ειδικότερα σε δικαιούχους οι οποίοι έχουν επιμέλεια τριών ανήλικων τέκνων παρέχεται πλήρης απαλλαγή από τον οικείο φορέα απόκτησης πρώτης κατοικίας με αγορά, κληρονομιά ή γονική παροχή εφόσον η κατοικία είναι εμβαδού έως 225μ.
15. ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ
Το ποσοστό θέσεων που αναλογεί στους γονείς οικογενειών με τρία παιδιά και στα τέκνα αυτών είναι 10% από το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι πολύτεκνοι.
16. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Δημόσιοι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι που είναι γονείς τριών τέκνων ή ένα τέκνο οικογένειας με 3 παιδιά που είναι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους εφόσον ο νόμος το επιτρέπει και δεν μετατίθενται παρά μόνο με αίτηση τους.

17. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Ποσοστό 10% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, φορέα και κλάδο καλύπτονται από γονείς, με τρία παιδιά και από τα παιδιά τους.
18. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Μια νέα κατηγορία εισακτέων δοκίμων έχει δημιουργηθεί στις σχολές αστυνομίας αυτή των τρίτεκνων οικογενειών μέσα στο ισχύον 12% στο οποίο περιλαμβάνονται και οι πολύτεκνοι. Η εισαγωγή γίνεται με βάση την επιτυχία τους στο διαγωνισμό.
19. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Προσαυξάνεται η βαθμολόγηση των γονέων τριών τέκνων και των τέκνων τους για την κατάταξη δοκίμων στο Πυροσβεστικό Σώμα, λαμβάνοντας προσαύξηση 50 μονάδων.
20. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Καθ” υπέρβαση του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων στις δημόσιες σχολές του Εμπορικού Ναυτικού εισάγονται υποχρεωτικά μέχρι ποσοστού 10% τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.
21. ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Οι άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου χορηγούνται σε ποσοστό μέχρι 15% από το συνολικό αριθμό των προς διάθεση αδειών σε πολύτεκνους κατά σειρά προτεραιότητας.
22. ΑΔΕΙΑ ΠΩΛΗΤΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Σε ποσοστό μέχρι 15% από το συνολικό αριθμό αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών χορηγούνται κατά σειρά προτεραιότητας σε πολύτεκνους και τα τέκνα τους.
23. ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Χορηγείται κάρτα πολιτισμού σε τρίτεκνους με την οποία παρέχεται ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, συναυλίες των Κρατικών Ορχηστρών, ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες και θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου συγκεκριμένες ημέρες. Επίσης, μειωμένο εισιτήριο για ορισμένες παραστάσεις και έκπτωση στην αγορά βιβλίων από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Βορείου Ελλάδας.
24. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Κατά την επιλογή των εκπαιδευομένων η καταρτιζομένων στα ΙΕΚ, η ιδιότητα του γονέα ή τέκνου οικογένειας με 3 παιδιά λαμβάνει την ίδια μοριοδότηση με την ιδιότητα γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας.
25. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Ο πατέρας 3 τέκνων απαλλάσσεται από τη στρατιωτική θητεία.
Τέκνο που είναι το μόνο αγόρι από 3 παιδιά οικογένειας είτε ο μεγαλύτερος αδελφός, δικαιούται μειωμένη θητεία 9 μηνών.
26. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ – ΣΧΟΛΕΣ
Από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εισάγονται στα ανώτατα στρατιωτικά ιδρύματα και στις σχολές υπαξιωματικών επί του εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού 35% κατά σειρά επιτυχίας μαζί με τους πολυτέκνους και κάποιες άλλες κατηγορίες και τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.
27. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία παιδιά εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το 26ο έτος της ηλικίας του έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ εφόσον βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο σπουδών.
28. ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΕΙ
Από το 2006 κατά την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πτυχιούχων ΑΕΙ ποσοστό 20% προσλαμβάνεται από τους εγγεγραμμένους στο σχετικό πίνακα εκπαιδευτικούς που έχουν τρία τέκνα.
29. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ-ΔΙΔΑΚΤΡΑΟι γονείς και τα παιδιά οικογενειών με 3 παιδιά λαμβάνουν την ίδια μοριοδότηση με τους γονείς και τα τέκνα πολυτέκνων κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων τους. Επίσης, οι καταρτιζόμενοι γονείς ή τέκνα οικογενειών με 3 παιδιά καταβάλλουν το ίδιο ύψος διδάκτρων με τα οριζόμενα για τους γονείς και τα παιδιά πολύτεκνης οικογένειας.
30. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στα ινστιτούτα οι εκπαιδευτές γονείς τριών παιδιών λαμβάνουν προσαύξηση 10% επί του συνόλου.
Ο σύλλογος Τριτέκνων Ημαθιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου